Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Полезна кремсупа с тиква и кориандър

Полезна кремсупа с тиква и кориандър

Полезна кремсупа с тиква и кориандър
Снимка: Илиана Първанова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Уютна сгряваща тиквена кремсупа, подходяща да се консумира с препечени филийки или ароматни крутони с подправки"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 главичка
  • тиква - 2 купи нарязана
  • чесън - 1 скилидка
  • куркума - 1 ч.л.
  • кимион - ½ ч.л. равна
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • кориандър - 2 щипки
  • джинджифил - ½ ч.л. равна, на прах
  • хималайска сол - 1 и ½ ч.л.
  • шарлан - 2 с.л.
  • босилек - 1 - 2 щипки за украса
  • масло - пожелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквата, картофите, морковите и лука на кубчета.

Във врящата вода първо сипваме хималайската сол, шарлана и на ситно нарязаната скилидка чесън.След тях добавяме и подготвените зеленчуци.

Сваряваме ги, докато омекнат и още докато ври, подправяме с черния пипер, куркумата, кимиона, кориандъра, джинджифила на прах.

Като са готови, ги оставяме да изстинат. Пасираме ги с пасатор (с мощност 200 W), докато изчезнат всички парченца и супата придобие кремообразна форма.

Отново връщаме тенджерата на котлона и оставяме супата да заври и сгрее пълноценно.

Сипваме с черпак в широки и дълбоки блюда, по желание добавяме масло, докато е гореща, за да се разтопи.

Поръсваме диагонали със сушен стрит босилек за украса и поднасяме.

Уютна сгряваща тиквена кремсупа, подходяща да се консумира с препечени филийки или ароматни крутони с подправки!

Прекрасна есенна вечеря

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: