Начин на приготвяне
Нарязваме тиквата, картофите, морковите и лука на кубчета.
Във врящата вода първо сипваме хималайската сол, шарлана и на ситно нарязаната скилидка чесън.След тях добавяме и подготвените зеленчуци.
Сваряваме ги, докато омекнат и още докато ври, подправяме с черния пипер, куркумата, кимиона, кориандъра, джинджифила на прах.
Като са готови, ги оставяме да изстинат. Пасираме ги с пасатор (с мощност 200 W), докато изчезнат всички парченца и супата придобие кремообразна форма.
Отново връщаме тенджерата на котлона и оставяме супата да заври и сгрее пълноценно.
Сипваме с черпак в широки и дълбоки блюда, по желание добавяме масло, докато е гореща, за да се разтопи.
Поръсваме диагонали със сушен стрит босилек за украса и поднасяме.
Уютна сгряваща тиквена кремсупа, подходяща да се консумира с препечени филийки или ароматни крутони с подправки!
Прекрасна есенна вечеря
Чудно Вкусно!