Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пълнозърнеста пица със зеленчуци

Пълнозърнеста пица със зеленчуци

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Пълнозърнеста пица със зеленчуци1 / 2
18/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1 пица (32 см)

Необходими Продукти

  • Основа
  • мая - 30 г, прясна
  • вода - 1 1/3 ч.ч. (310 мл), топла + допълнително при необходимост
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч. (300 г), неизбелено
  • брашно - 1 ч.ч.(150 г), пълнозърнесто
  • брашно - 1 ч.ч. (150 г), обикновено
  • сол - 1 ч.л.
  • Плънка
  • патладжани - 1 бр., на кубчета
  • чесън - 1 скилидка, на ситно
  • магданоз - 1 с.л.
  • зехтин - 6 с.л.
  • тиквички - 150 г, на кубчета
  • маслини - 20 бр., зелени
  • сирене - 150 г, Пекорино
  • чери домати - 12 бр., на половинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Основа: Маята се смесва с 1/2 ч.ч. от водата и захарта. Оставя се за 10 мин. на страни. Трите вида брашно се пресяват със солта и се прибавя кашицата с мая и достатъчно вода, за да се замеси твърдо тесто.

Тестото се оформя на топла, намазва се с растителна мазнина, покрива се с чиста кърпа и се оставя встрани около 45 мин. на топло място. След като вече е втасало, се меси за още 10 мин. и се оставя за още 45 мин.

Подготвя се форма за печене на пица с диаметър 32 см. Фурната се загрява предварително до 190 градуса.

Плънка: Патладжанът се запържва заедно с чесънa, магданозa и 4 с.л. от зехтина. Добавят се и тиквичките. Тестото се разстила в подготвената форма за печене, а отгоре се покрива със зеленчуците, маслините, доматите и сиренето. Пече се около 25-30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: