Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пълнозърнеста пица с грах и царевица

Пълнозърнеста пица с грах и царевица

Пълнозърнеста пица с грах и царевица
Снимка: Илиана Първанова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно -   5 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • хималайска фина сол - 2 ч.л.
  • сода бикарбонат -   1 ч.л.
  • ябълков оцет -   2 с.л.
  • шарлан
  • за плънката
  • чушки червени - 1 бр.
  • царевица - 6 с.л. (от консерва)
  • грах - 4 с.л.
  • маслини - 10 бр.
  • кашкавал
  • чубрица - 3 - 5 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме пухкаво тесто от пълнозърнестото брашно, хималайската фина сол, содата, активирана с ябълковия оцет и водата.

Месим продължително време, за да стане много по-еластично тестото.

Разточваме го на една голяма окръжност с формата на кръглата тава, в която ще печем пицата. Тавата намазваме с шарлан и поръсваме равномерно с брашно.

Поставяме внимателно разточеното тесто и го разстиламе още малко, колкото да попълни цялото дъно и да е с дебелина около 5-10 мм.

Отгоре подреждаме нарязаната на тънки кръгчета (около 5 мм) червена чушка. Поръсваме равномерно и навсякъде с граха, царевицата, нарязаните на ситно маслини, настъргания кашкавал и чубрицата.

Печем вегетарианската пица на 200 градуса за около 35 минути, като първоначално и през повечето време печем само от долната страна, а накрая и от двете страни, за да се запече и кашкавалът.

След като готова, я разделяме на 4 равни части и сервираме, докато е още топла. Прекрасна ароматна домашна пица, подходяща за щастлива семейна вечеря.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
Аз не обичам грах в паста и пица и вместо него, бих сложила гъби или сушени домати
07.11.2019 22:27