Начин на приготвяне
Замесваме пухкаво тесто от пълнозърнестото брашно, хималайската фина сол, содата, активирана с ябълковия оцет и водата.
Месим продължително време, за да стане много по-еластично тестото.
Разточваме го на една голяма окръжност с формата на кръглата тава, в която ще печем пицата. Тавата намазваме с шарлан и поръсваме равномерно с брашно.
Поставяме внимателно разточеното тесто и го разстиламе още малко, колкото да попълни цялото дъно и да е с дебелина около 5-10 мм.
Отгоре подреждаме нарязаната на тънки кръгчета (около 5 мм) червена чушка. Поръсваме равномерно и навсякъде с граха, царевицата, нарязаните на ситно маслини, настъргания кашкавал и чубрицата.
Печем вегетарианската пица на 200 градуса за около 35 минути, като първоначално и през повечето време печем само от долната страна, а накрая и от двете страни, за да се запече и кашкавалът.
След като готова, я разделяме на 4 равни части и сервираме, докато е още топла. Прекрасна ароматна домашна пица, подходяща за щастлива семейна вечеря.
Чудно Вкусно!
Коментари