Начин на приготвяне
В средата на брашното сипваме хладка вода, суха мая, сол, бакпулвер, олио и замесваме средно меко тесто. Оставя се на топло за 20-30 минути и разделяме на топчета.
Нареждат се в тава на разстояние.
Сплескват се отгоре леко с пръсти и с чаша се прави отпечатък, така че да се оформи с кант.
Дооформя се с пръсти и намазваме дъното с 1 ч.л. доматено пюре или лютеница.
В купа се смесва настърган кашкавал, парченца петртохан, риган, отцедена царевица. Разбърква се и плънката е готова.
Във всяка вдлъбнатина се поставя от плънката. Краищата се намазват с разбит жълтък с 1 с.л. олио.
Печем така приготвените малки питки в загрята фурна 180°C до златисто около 20 минути.
Сервираме тези своеобразни мини пици като топла закуска за цялото семейство.
Броят на пиците зависи от големината им.
Коментари