Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Мини питки с колбас

Мини питки с колбас

Мини питки с колбас
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Направихме ги мини, за да са удобни за хапване и с колбас, за да са вкусни"

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл хладка
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 пакет суха
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 500 г
  • плънка
  • доматено пюре - или лютеница
  • кашкавал - 100 г
  • риган
  • царевица - 3 с.л.
  • колбас - 1/2 петрохан
  • жълтъци - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средата на брашното сипваме хладка вода, суха мая, сол, бакпулвер, олио и замесваме средно меко тесто. Оставя се на топло за 20-30 минути и разделяме на топчета.

Нареждат се в тава на разстояние.

Сплескват се отгоре леко с пръсти и с чаша се прави отпечатък, така че да се оформи с кант.

Дооформя се с пръсти и намазваме дъното с 1 ч.л. доматено пюре или лютеница.

В купа се смесва настърган кашкавал, парченца петртохан, риган, отцедена царевица. Разбърква се и плънката е готова.

Във всяка вдлъбнатина се поставя от плънката. Краищата се намазват с разбит жълтък с 1 с.л. олио.

Печем така приготвените малки питки в загрята фурна 180°C до златисто около 20 минути.

Сервираме тези своеобразни мини пици като топла закуска за цялото семейство.

Броят на пиците зависи от големината им.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Георги
Георги
Перфектна закуска! Благодаря.
16.12.2018 08:32