Разядка катък с печени чушки

04/12/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф88124526624
"Мезите и си говорите, мезите и си говорите - така е то с перфектните разядки "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 284
  • Преглеждания за месеца1109
  • Преглеждания за седмицата64
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително изпечените червени чушки се обелват, почистват от семената и се нарязват на ситно.

Киселото мляко се изцежда в тензух за един-два часа. Към изцеденото вече киселото мляко се добавя и натрошеното сирене, пресованите скилидки чесън, смлените орехови ядки, зехтин, скълцания на ситно магданоз, накълцаните пиперки и сол на вкус.

Разбърква се хубаво, покрива се с фолио за свежо съхранение и катъкът се прибира за час-два в хладилник.

Разядката се поднася гарнирана с листенца свеж магданоз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Величка Щърбанова
Администратор, не искам да споря, но правя въпросния Катък с печени чушки, със абсолютно същите упоменати продукти в рецептата. Същите! :) Харесва ми обаче, да променям от части технологията на самата рецептура и да я представя на трапезата( почти винаги )в по-различна визия. Цял живот работя в кухни и гарантирам, че една рецепта, сготвена от двама(трима, пет...)готвача, ще изглежда винаги различно! Поздрави!
0
4
Администратор
Може да си правите същата рецепта, но в рецептата на Зорица чушките са накълцани много на ситно и орехите са смлени. При вас се виждаха цели орехи и огромни парчета чушки. Което е подобна рецепта, но начина на приготвяне не е същия. Когато чушките са накълцани, самата разядка изглежда червена, както се и вижда от снимките. При вас не е така, съответно не е същата рецепта.
4
1
Зорица
Зорица
06.12.2018 09:00
Съжалявам Величка, но не съм видяла вчера снимките, които си качила, така че не мога да изразя мнение по въпроса. Може би трябва да попиташ администраторите на сайта.

Поздрави :)
4
1
Величка Щърбанова
Добавих две снимки на разядката по рецептата, така и не разбрах защо не бяха одобрени?!... Не ми е за точките, но не ми стана ясно възоснова на какво точно ми бяха изтрити?!... Зорица, вие на какво мнение сте?
1
3
Администратор
Защото бяха подобни, но нямат нищо общо с рецептата. Погледни снимките на Зорица, погледни твоите и ще разбереш. Начинът на приготвяне при теб е малко по-различен.
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв