Персийски тутманик без месене

05/12/2018
"Вкусен тутманик става без никакво месене, ето ви и рецептата за доказателство "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 531
  • Преглеждания за месеца916
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко. Активирайте содата в киселото мляко. Натрошете сиренето.

Смесете всички продукти в голяма купа и разбъркайте добре до получаване на гъста гладка каша. Оставете готовата смес да втаса около половин час.

Прехвърлете я в тавичка, застлана с хартия за печене, и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Преди да сложите вътре лесния тутманик, нарежете маслото отгоре по повърхността.

Печете Персийския тутманик до приятен златист загар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар