Начин на приготвяне
В купа сложете всички продукти, като предварително пресейте брашното.
Разбъркайте добре с дървена лъжица, колкото да се смесят продуктите. Покрийте с фолио и оставете да втаса за два часа.
След това прехвърлете тестото върху добре набрашнен плот. Потопете ръцете си в брашно и оваляйте тестото, като едновременно го оформете на топка, без да го притискате.
Застелете тава с хартия за печене и сложете тестото. Оставете отново да втаса за още 30 минути.
С остър нож направете повърхностни разрези и сложете хляба да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.
По желание преди печене може да намажете хляба без месене с разтопено масло.
Готовия хляб без месене с айрян охладете напълно върху решетка и след това нарежете.
Източник: Йоланта Делибозова - Йоли
Коментари