Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени пилешки гръбнаци с гъби и ориз

Печени пилешки гръбнаци с гъби и ориз

Печени пилешки гръбнаци с гъби и ориз
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Признаваме си без бой - големи почитатели сме на печените пилешки гръбнаци с гъби и ориз - ама наистина големи"

Необходими Продукти

  • пилешки месо - 800 г (гръбнаци + бутчета)
  • гъби - 250 г пресни
  • лук - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер - щипка
  • пушен червен пипер - щипка
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • масло - 30 г
  • олио - 4 с.л.
  • магданоз - 3 клонки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и заедно с олиото и маслото ги сипете в тава. Сложете предварително овкусените кости със сол, червен пипер и малко черен пипер.

Нарежете гъбите на ивици, добавете при месото и сипете 3 водни чаши вода.

Стрийте пилешкия бульон и полейте с малко олио. Печете във фурната за около 30 минути, след което извадете и добавете измития ориз.

Върнете във печката до получаване на хрупкава коричка и оставане пилето с ориз на мазнина. Поръсете със магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: