Пилешки кюфтета на фурна

05/12/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф88124526644
"И да не забравите най-важното - хапват се задължително топли и във весела компания "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо563
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешка кайма - 700 г
  • сланина - 70 г
  • лук - 1 глава, ситно настъргана
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол - 2 щипки
  • масло - 60 г
  • магданоз - 1/2 връзка, ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешката кайма се смесва със смляната през машинка сланина, добавя се яйцето, лука, магданоза, сол, черен пипер, кимион, бирата и се омесва хубаво.

Оформят се с намокрени ръце кръгли кюфтенца и се подреждат в обилно намазаната с маслото тавичка. Тавичката се покрива с алуминиево фолио.

Пече се в умерено загрята на 180 градуса фурна около 25 минути.

По желание може да отвиете в края на печенето фолиото, за да се зачервят отгоре.

Пилешките кюфтета се хапват веднага, докато са топлички, гарнирани се със свежа зелена салата. Чаша бира е желана компания в случая!

Добър апетит!

Забележка: Заради бирата кюфтенцата на фурна са пухкави и надути, докато са топли. След като изстинат, спадат. Така че е добре да се приготвят непосредствено преди консумация.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар