Торта с фъстъчен крем

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор292871764
05/12/2018
"Нито крачка повече - това е нашата торта с фъстъчен крем и от нея не даваме на никого - ето ви рецептата, пригответе си ваша "
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 395
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете лешниците в сух тиган за 5-6 минути, като бъркате непрекъснато. Оставете ги да се охладят и ги смелете в блендер.

Настържете кората на портокала на фино ренде.

Смелете бисквитите. Разтопете маслото.

Във форма със свалящ се борд (24-26 см) смесете бисквитите, лешниците, кората на портокала и маслото. Объркайте всичко и оформете блат. Поставете в хладилник за 30 минути.

През това време си пригответе крема. Накиснете желатина в 50 мл студена вода.

Смесете заквасената сметана с фъстъченото масло и разбъркайте до получаване на гладък крем. Ако фъстъченото масло не е подсладено, добавете и 3-4 с.л. пудра захар.

Набъбналия желатин разтопете в съд на водна баня. Щом се втечни, го прибавете към крема и разбърквайте, докато се усвои напълно.

Добавете готовия крем към блата и заравнете с шпатула. Поставете в хладилник за около час.

Начупете шоколада, прибавете сметаната и маслото. Сложете ги в съд на водна баня и бъркайте, докато шоколадът се разтопи и сместа стане хомогенна.

С тази глазура залейте тортата.

Нарежете портокала на парчета и украсете фъстъчената торта според предпочитанията ви.

Покрийте я с фолио и поставете в хладилник за още няколко часа.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар