Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Тарталети»Тарталети с фъстъчен крем и шампанско

Тарталети с фъстъчен крем и шампанско

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Тарталети с фъстъчен крем и шампанско
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
16/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • за тарталетите
  • брашно - 200 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • масло - 100г
  • жълтъци - 1 бр.
  • вода - 3 с.л. ледена
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • за крема
  • жълтъци - 4бр.
  • кафява захар - 1/4 ч.ч
  • шампанско - 1/2 ч.ч. (или сладко десертно вино)
  • сладкарска сметана - 1/2 ч.ч. течна
  • фъстъчен крем - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвянето на тарталетите започва от смесването на сухите съставки в една купа - брашното, бакпулвера, ванилията и пудрата захар се пресяват на едно място.

Маслото трябва предварително да извадите от хладилника, за да не е много стегнато, но не и напълно разтопено. Режете парчета и с постоянно месене добавяте към сухите съставки.

Когато сложите всичкото масло добавяте водата и жълтъка и месите докато тестото стане гладко. Завивате купата с фолио и оставяте за поне половин по-добре 1 час в хладилника.

Пригответе си кошничките и точилка. Вземате малки топченца, разточвате ги и ги слагате в кошничките, като с нож може да обирате излишното тесто отгоре. Така се процедира докато свърши тестото.

Надупчвате леко с вилица дъното на всяка, за да не се надигнат и изпичате до готовност в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Изваждате ги да изстиват, а през това време приготвяте и крема. Първо разбивате жълтъците със захарта докато станат пухкави. Внимателно и с постоянно бъркане добавяте шампанското и прехвърляте на котлона.

Бъркайте докато кремът се сгъсти, след което оставете да изстине. Разбийте сметаната заедно с фъстъчения крем (вкъщи много обичаме този вкус и слагам 4-5 с.л., но става прекалено сладко).

Внимателно смесете с вече изстиналия крем с шампанско. С лъжичка напълнете тарталетите и ги декорирайте по собствен вкус или с това, което имате под ръка.

Идеята за тарталетите е от кулинарния блог на Люси Евтимова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: