Лесен ябълков пай с бадеми

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф7172329281
05/12/2018
"Няма значение дали ще поднесете чай или кафе, когато на масата има лесен ябълков пай с бадеми "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо940
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • ябълки - 3 бр., средни по големина
  • бадеми - 200 г смлени на ситно
  • брашно - 100 г
  • яйца - 4 бр., размер М
  • кафява захар - 200 г
  • краве масло - 220 г меко
  • канела - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимони - 2 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа разбиваме маслото (което е със стайна температура) и захарта до побеляване.

Разбиваме в два отделни съда белтъци и жълтъци. Прибавяме ги постепенно към сместа.

Пресяваме брашното с бакпулвера. Ароматизираме сухата смес с канелата и ванилията.

Смесваме яйчената със сухата смес и разбъркваме добре до хомогенност.

Настъргваме на ренде кората от 1/2 лимон и изцеждаме сока на единия плод.

Прибавяме го към мекото тесто заедно със ситно смлените бадеми.

Разбъркваме още веднъж с дървена лъжица, като внимаваме да не прекаляваме с премесването на тестото.

Изсипваме сместа във форма за печене, предварително постлана с хартия.

Заглаждаме повърхността внимателно с метална лопатка.

Ябълките нарязваме на резени и ги поръсваме с лимонов сок (от втория цитрус), за да не почерняват.

Подреждаме резените върху тестото, като леко ги притискаме, към него.

Печем пая в предварително загрята фурна на 160 градуса за 40 минути.

Оставяме ябълковия сладкиш да се охлади напълно.

Изваждаме го от формата и го поръсваме с пудра захар.

Този ябълков пай е подходящ да се поднесе с чай или кафе, но и като десерт, гарниран с бита сметана или шоколадов сладолед.

Най-добре е да го консумираме на другия ден, защото блатът ще се е пропил с ароматите на канела, бадеми и цитрусови нотки.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар