Тас кебап със свински гърди и ориз

06/12/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4868912795
"Класическо предложение за вкусен обяд или вечеря - Тас кебап със свински гърди и ориз "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо361
  • Преглеждания за месеца360
  • Преглеждания за седмицата104
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински гърди - 500 г, обезкостени
  • лук - 2 - 3 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • домати - 400 г консерва, обелени и нарязани на кубчета
  • захар - 1 щипка
  • олио - 3 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • ориз - 110 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки. Загрейте олиото и запържете на висока температура месото за около 10 мин, като непрекъснато разбърквате.

Извадете месото и в мазнината сипете предварително нарязания на дребно лук. Когато лукът се запържи след около 5 мин, добавете наситнения чесън, червения пипер, брашното и доматите на кубчета и пържете още за около 3 мин.

Овкусете с дафиновите листа, захарта, солта и черния пипер. Върнете месото, разбъркайте и добавете вода, която да покрие продуктите. Оставете ястието да къкри за около 40 мин на слаб котлон.

При готовност на ястието отстранете дафиновите листа.

Загрейте маслото и запържете ориза, докато стане стъклен. Сипете вода съотношение 3 към 1 и варете на слаб огън, докато поеме водата и се свари.

Сервирайте тас кебапа с ориза, като поръсите с нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар