Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Тас кебап със свински гърди и ориз

Тас кебап със свински гърди и ориз

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Тас кебап със свински гърди и ориз
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Класическо предложение за вкусен обяд или вечеря - Тас кебап със свински гърди и ориз"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 500 г, обезкостени
  • лук - 2 - 3 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • домати - 400 г консерва, обелени и нарязани на кубчета
  • захар - 1 щипка
  • олио - 3 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • ориз - 110 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки. Загрейте олиото и запържете на висока температура месото за около 10 мин, като непрекъснато разбърквате.

Извадете месото и в мазнината сипете предварително нарязания на дребно лук. Когато лукът се запържи след около 5 мин, добавете наситнения чесън, червения пипер, брашното и доматите на кубчета и пържете още за около 3 мин.

Овкусете с дафиновите листа, захарта, солта и черния пипер. Върнете месото, разбъркайте и добавете вода, която да покрие продуктите. Оставете ястието да къкри за около 40 мин на слаб котлон.

При готовност на ястието отстранете дафиновите листа.

Загрейте маслото и запържете ориза, докато стане стъклен. Сипете вода съотношение 3 към 1 и варете на слаб огън, докато поеме водата и се свари.

Сервирайте тас кебапа с ориза, като поръсите с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: