Ципура в доматен сос на фурна

06/12/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8404923167
Приготвяне12 мин.
Готвене30 мин.
Общо42 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо169
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте и подсушете повърхността и коремчетата на рибата. Натъркайте със сол и пипер.

2. В тавичка сипете доматеното пюре и виното. Положете отгоре ципурите и в коремчетата им поставете по 1 дафиново листо (или по 2, ако са по- малки) Мушнете и клонки розмарин.

3. Измийте скилидките чесън, без да ги белите, само премахнете външните люспи. Смачкайте ги леко с широката част на нож или с длан и подредете около рибата.

4. Залейте със зехтина, поръсете със още сол, магданоза и ситно скълцания див лук и пъхнете в загрята на 230 градуса фурна. Печете така 10 минути и намалете на 180 градуса за още 15-20 минути.

Един изключително лесен и бърз начин да имаме вкусна гозба с печена риба на празника Никулден или при всеки специален повод.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар