Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Класическо тесто за милинки

Класическо тесто за милинки

Класическо тесто за милинки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Най-вкусните милинки се правят точно с това тесто, а вие може да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • мая - 1 кубче
  • брашно - 1 кг
  • сол - 1 ч.л
  • захар - щипка
  • топла вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче.

Натрошете маята в малка паничка, сложете захарта, малко вода и брашно и направете гъста каша. Оставете за 15-20 мин да се активира.

Сложете в кладенчето всички продукти и замесете меко и еластично тесто.

Поставете го в намаслена купа, завийте го с кърпа или стреч фолио и оставете тестото за милинки да втаса и удвои обема си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: