Милинки с извара

Милинки с извара
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Денят на послушните деца започва с вкусни милинки, на непослушните също - защото всеки заслужава да опита милинки"

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 суха
  • олио - 2 с.л.
  • извара - 100 г
  • брашно - 450 г
  • заливкa
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • свинска мас - 1 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • вода - 2 с.л.
  • олио - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топла вода се разбърква суха мая и захар. Оставя се за 10 минути да бухне и с останалите продукти заедно с изварата се замесва средно меко тесто.

Покриваме с кърпа и оставяме да втаса за 1 час.

В купа се смесва разтопено масло, олио и свинска мас. Тестото се разделя на две части, оформяме на фитили и се късат малки топчета.

Всяко се топи в мазнината и нареждаме в подмазана тава 24 см диаметъра.

Отгоре се намазва с приготвената заливка и се слага в студена фурна на 100°C, докато се надигне тестото.

После се увеличава на 180°C и печем милинките до зачервяване.

Изваждат се милинките с извара и хапваме топли по всяко време на деня!

Пухкави и много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: