Начин на приготвяне
В дълбока тава се излива водата и в нея се размива маята. Белтъкът се разделя от жълтъка и се добавя към маята, а жълтъка се оставя за намазване.
Слагат се солта, захарта, олиото и по малко се изсипва брашното. Замесва се меко тесто. Върху набрашнен плот се разточва тестото с дебелина около 0.5 см. Отгоре се натрошава сиренето и двата края на тестото се прегъват, така че да се срещнат в средата на тестото.
След това се прегъва още веднъж по същият начин и се образува нещо като руло. Нарязва се на филийки, дебели около 1 см. Подреждат се в тава, като леко се застъпват. Тавата се покрива с кърпа и се оставя на топла да втаса тестото.
Когато е готово, жълтъкът се разбива с 1 с. л. олио и 1- 2 капки оцет. С тази смес се намазват милинките и се поръсват със семената. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Когато са готови, се изваждат и леко се мажат с олио, отново се покриват с кърпа за около 15 минути, да си обиколят нивата.
Коментари