Начин на приготвяне
Във ваничката на хлебопекарната се слагат първо течните продукти т.е. вода и яйца с общ грамаж 320 гр. добавят се една ч.л. (малка мерителка) сол, една с.л. (голяма мерителка) захар, олио 5-6 с.л. Всичко това се засипва с 525 гр. брашно (хубаво е да е пресято), добавя се маята.
Включва се хлебопекарната на основната програма т.е. хляб, изчаква се сигнала за добавяне на подправките и се добавя половината на сиренето т.е. около 100 гр. - след като тестото се е разбъркало (не се чака втасването) в предварително намаслена тавичка се оформят топчета с големината на орех - между тях трябва да има малко разстояние. В празнините между топчетата се начупва останалата част от сиренето.
Изчаква се тестото да втаса на стайна температура (около час) или докато празнините между топчетата са изчезнали. Включва се фурната на 190 градуса, разтапя се масото и в него се добавят една ч.л. сол (малка мерителка) и в с.л. брашно (големи мерителки).
С получената смес от масло, брашно (не галета) и сол се намазват бухналите милинки и се поставят във фурната на най-долното ниво. Пече се до златист загар и се оставя да изстине на отворена фурна. Не мога да изпратя снимки защото милинките свършват преди да съм ги снимал.
Коментари
С тестото се работи изключително лесно.
Милинките станаха чудесни, много пухкави и много вкусни!