Начин на приготвяне
Размийте маята в малко хладка водичка, добавете захарта и 1 с.л. брашно.
Оставете я на топло, за да се активира.
Пресейте брашното, добавете солта. Чукнете яйцата, прибавете прясното мляко и олиото. Разбъркайте и за почнете да месите.
Прибавяйте постепенно маста, докато я измесите.
Замесете гладко и лъскаво тесто.
Покрийте тестото с фолио и го оставете да втаса и удвои обема си.
Готовото тесто разделете на малки топки.
Разточете всяка топка на елипсовидна кора /около 3-4 см./, поръсете със сирене в единия край и завийте кората на рогче.
Наредете рогчетата в тава с незалепващо дъно на разстояние едно от друго.
Оставете отново да втасат.
Изпечете в загрята фурна до 200 градуса до розов загар.