Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Рогчета»Въздушни рогчета със сирене

Въздушни рогчета със сирене

Въздушни рогчета със сирене
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"За тези рогчета сме готови да станем един час по-рано сутрин - струва си да ги опитате"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1/2 кубче
  • вода - 150 мл хладка
  • яйца - 2 бр.
  • мас - 150 г размекната
  • олио - 2 с.л.
  • сирене - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в малко хладка водичка, добавете захарта и 1 с.л. брашно.

Оставете я на топло, за да се активира.

Пресейте брашното, добавете солта. Чукнете яйцата, прибавете прясното мляко и олиото. Разбъркайте и за почнете да месите.

Прибавяйте постепенно маста, докато я измесите.

Замесете гладко и лъскаво тесто.

Покрийте тестото с фолио и го оставете да втаса и удвои обема си.

Готовото тесто разделете на малки топки.

Разточете всяка топка на елипсовидна кора /около 3-4 см./, поръсете със сирене в единия край и завийте кората на рогче.

Наредете рогчетата в тава с незалепващо дъно на разстояние едно от друго.

Оставете отново да втасат.

Изпечете в загрята фурна до 200 градуса до розов загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: