Печена пъстърва с плънка

06/12/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор5702126161
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо206
  • Преглеждания за месеца205
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре пъстървата и я подсушаваме. Посоляваме я от всички страни, както и коремната част.

Лука режем на шайби с дебелина ½ см. Нарязваме и чери доматите.

Сотираме за три минути зеленчуците в масло.

Добавя се виното и оставяме алкохол да се изпари.

Прибавяме към тях накиснатите от вечерта и обелени бадемови ядки.
Подправяме с черен пипер и девисил. Разбъркваме и оставяме плънката на огъня за още 7 минути.

Правим дълбок разрез по гръбначната кост и пълним вътрешността с плънката.

Затваряме коремната кухина с клечки за зъби.

Върху едната ѝ повърхност подреждаме резени лимон.

Поставяме пълнената риба в хартиен плик за печене, намазан със зехтин.

Печем на 200 градуса за 25 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар