Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена пъстърва с плънка

Печена пъстърва с плънка

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Печена пъстърва с плънка3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пъстърви - 2 бр.
  • бадеми - 60 г сурови ядки
  • чери домати - 4 бр.
  • лук - 1 бр., червен кромид
  • бяло вино - 50 мл
  • девисил - 1 ч.л., изсушен
  • лимон - 1 бр.
  • масло - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре пъстървата и я подсушаваме. Посоляваме я от всички страни, както и коремната част.

Лука режем на шайби с дебелина ½ см. Нарязваме и чери доматите.

Сотираме за три минути зеленчуците в масло.

Добавя се виното и оставяме алкохол да се изпари.

Прибавяме към тях накиснатите от вечерта и обелени бадемови ядки.

Подправяме с черен пипер и девисил. Разбъркваме и оставяме плънката на огъня за още 7 минути.

Правим дълбок разрез по гръбначната кост и пълним вътрешността с плънката.

Затваряме коремната кухина с клечки за зъби.

Върху едната ѝ повърхност подреждаме резени лимон.

Поставяме пълнената риба в хартиен плик за печене, намазан със зехтин.

Печем на 200 градуса за 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: