Начин на приготвяне
Измиваме добре пъстървата и я подсушаваме. Посоляваме я от всички страни, както и коремната част.
Лука режем на шайби с дебелина ½ см. Нарязваме и чери доматите.
Сотираме за три минути зеленчуците в масло.
Добавя се виното и оставяме алкохол да се изпари.
Прибавяме към тях накиснатите от вечерта и обелени бадемови ядки.
Подправяме с черен пипер и девисил. Разбъркваме и оставяме плънката на огъня за още 7 минути.
Правим дълбок разрез по гръбначната кост и пълним вътрешността с плънката.
Затваряме коремната кухина с клечки за зъби.
Върху едната ѝ повърхност подреждаме резени лимон.
Поставяме пълнената риба в хартиен плик за печене, намазан със зехтин.
Печем на 200 градуса за 25 минути.