Начин на приготвяне
Почистете шарана от вътрешностите и люспите много добре. Нарежете го на филийки с дебелина 2 см, измийте и подсушете филийките с кухненска хартия.
Посолете и поръсете със сол и черен пипер на вкус, полейте с прясно изцедения лимонов сок, разбъркайте и оставете за 20 минути да престои в маринатата.
Пригответе си панировките, в първа чиния поставете царевичното брашно, посолено с малко сол, във втора чиния разбийте яйцата много добре и в трета чиния смелния корнфлейкс, смесен с мащерката.
В тиган силно нагрейте олио, потопете парчетата риба едно по едно първо в царевичното брашно, после в разбитите яйца и накрая във смления корнфлейкс.
Пуснете ги в нагрятото олио и пържите от двете страни до златисто кафяв цвят.
Подредете изпържения шаран върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина.
В чиния за сервиране подредете няколко листа от зелената салата. Отгоре нарежете останалите листа салата, пресен лук и краставица, овкусете салатата и поставете парчетата паниран шаран върху нея, около него поставете доматчетата.