Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Паниран шаран с корнфлейкс върху канапе

Паниран шаран с корнфлейкс върху канапе

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Паниран шаран с корнфлейкс върху канапе
Снимка: Мария Симова
1 / 4
07/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Феноменално вкусен и ароматен паниран шаран, в който ще се влюбите още преди да го опитате дори."

Необходими Продукти

  • шаран - 1.500 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • олио - за пържене
  • царевично брашно - 200 г
  • корнфлейкс - 200 г
  • мащерка - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • за канапето
  • зелена салата - 1 бр.
  • краставица - 1 бр. средна по големина
  • зелен лук - 2 стръка
  • чери домати - 8 бр.
  • за овкусяване на салатата
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - 3 с.л. прясно изцеден
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана от вътрешностите и люспите много добре. Нарежете го на филийки с дебелина 2 см, измийте и подсушете филийките с кухненска хартия.

Посолете и поръсете със сол и черен пипер на вкус, полейте с прясно изцедения лимонов сок, разбъркайте и оставете за 20 минути да престои в маринатата.

Пригответе си панировките, в първа чиния поставете царевичното брашно, посолено с малко сол, във втора чиния разбийте яйцата много добре и в трета чиния смелния корнфлейкс, смесен с мащерката.

В тиган силно нагрейте олио, потопете парчетата риба едно по едно първо в царевичното брашно, после в разбитите яйца и накрая във смления корнфлейкс.

Пуснете ги в нагрятото олио и пържите от двете страни до златисто кафяв цвят.

Подредете изпържения шаран върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина.

В чиния за сервиране подредете няколко листа от зелената салата. Отгоре нарежете останалите листа салата, пресен лук и краставица, овкусете салатата и поставете парчетата паниран шаран върху нея, около него поставете доматчетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: