Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с ориз и гъби

Пилешки дробчета с ориз и гъби

Пилешки дробчета с ориз и гъби
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Само да кажем, че с чаша домашно червено вино са още по-вкусни"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 400 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 250 г пресни
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • джоджен - 1 к.л
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 к.л.
  • олио - 6 с.л.
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете дробчетата на по-малки парченца както и лука на ситно.

Гъбите нарежете на ивици и заедно ги сложете в тава с олиото. Запържете, след което добавете измития ориз.

Налейте 3 ч.ч вода и подправките, хубаво разбъркайте и сложете да се пекат във фурната.

След като оризът е готов, извадете и изсипете разбитите яйца със прясното мляко.

Върнете дробчетата с ориз във фурната за запичане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: