Експресен селски хляб

07/12/2018
"С хрупкава коричка и неустоим аромат на хляб - този хляб се приготвя експресно, но и експресно се изяжда ..."
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 530
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г + за доизмесване
  • вода - 300 мл
  • мая - 15 г жива
  • захар - 15 г
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разтворете маята и захарта във леко затоплената вода. Разбъркайте добре и без да чакате да шупва, налейте олиото.

2. Към тази течност пресейте брашното, добавете солта и замесете гладко, нелепнещо тесто. Ръсвайте си по малко брашно и месете, докато получите еластичност.

3. Поставете във фурната огнеупорен съд с вода и включете да загрее до 60 градуса и да се генерира пара.

4. Оформете тестото на хлебче - кръгло или продълговато. Направете резки с върха на остър нож и поръсете с брашно. Поставете го в подходяща тавичка, намазнена или покрита с хартия за печене.

5. Пъхнете във фурната и оставете 20-30 минути, след това, без да отваряте вратичката, увеличете температурата до 220 градуса и печете още 20-25 минути.

6. Готовият селски хляб извадете от тавичката и оставете да изстине напълно върху решетка.

Добър апетит! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар