Царски гювечета

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
2k
1
08/12/2018
"Тежка е царската корона, но със сигурност жертвата си струва, като си помислим какви царски гювечета получават в замяна монарсите "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 786
  • Преглеждания за месеца467
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества
Гювечета

Начин на приготвяне

На дъното на гювечетата сипваме от растителната мазнина.

Картофите и бекона режем на средни зарчета, луканката на тънки резени, които разполовяваме.

Чушките нарязваме на ивици, а сиренето натрошаваме на едри късчета.

Упоменатите продукти разделяме на три части.

Доматената салца разделяме на две части.

Първата разпределяме на дъното на глинените съдове, а втората част използваме за заливка на гювечетата. В нея поставяме лъжица захар, за да балансира киселинността на доматите.

Подреждаме съставките последователно – картофи, сирене, луканка, бекон, пиперка, настърган кашкавал. Завършваме със слайс топено сирене и подреждаме парченца луканка.

Заливаме с доматите и телешкия бульон.

Печем царските гювечета в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

Десетина минути преди да ги извадим, чукваме яйцата и дозапичаме за 3 минути до готовност.

Аранжираме с пресни клонки магданоз.

Керамична касерола с дръжки 16см-12%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар