Царски гювечета

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaНовак810921
08/12/2018
"Тежка е царската корона, но със сигурност жертвата си струва, като си помислим какви царски гювечета получават в замяна монарсите "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 515
  • Преглеждания за месеца1689
  • Преглеждания за седмицата196
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на гювечетата сипваме от растителната мазнина.

Картофите и бекона режем на средни зарчета, луканката на тънки резени, които разполовяваме.

Чушките нарязваме на ивици, а сиренето натрошаваме на едри късчета.

Упоменатите продукти разделяме на три части.

Доматената салца разделяме на две части.

Първата разпределяме на дъното на глинените съдове, а втората част използваме за заливка на гювечетата. В нея поставяме лъжица захар, за да балансира киселинността на доматите.

Подреждаме съставките последователно – картофи, сирене, луканка, бекон, пиперка, настърган кашкавал. Завършваме със слайс топено сирене и подреждаме парченца луканка.

Заливаме с доматите и телешкия бульон.

Печем царските гювечета в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

Десетина минути преди да ги извадим, чукваме яйцата и дозапичаме за 3 минути до готовност.

Аранжираме с пресни клонки магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар