Начин на приготвяне
На дъното на гювечетата сипваме от растителната мазнина.
Картофите и бекона режем на средни зарчета, луканката на тънки резени, които разполовяваме.
Чушките нарязваме на ивици, а сиренето натрошаваме на едри късчета.
Упоменатите продукти разделяме на три части.
Доматената салца разделяме на две части.
Първата разпределяме на дъното на глинените съдове, а втората част използваме за заливка на гювечетата. В нея поставяме лъжица захар, за да балансира киселинността на доматите.
Подреждаме съставките последователно – картофи, сирене, луканка, бекон, пиперка, настърган кашкавал. Завършваме със слайс топено сирене и подреждаме парченца луканка.
Заливаме с доматите и телешкия бульон.
Печем царските гювечета в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.
Десетина минути преди да ги извадим, чукваме яйцата и дозапичаме за 3 минути до готовност.
Аранжираме с пресни клонки магданоз.