Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Агнешки кюфтенца в доматен сос

Агнешки кюфтенца в доматен сос

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575503335231
Агнешки кюфтенца в доматен сос2 / 3
09/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Знаете, по-вкусни от агнешките кюфтенца няма да намерите, затова слагайте ги в доматения сос и хапвайте с апетит"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 680 г мляно
  • бадеми - 3 с.л. бланширани
  • галета - 3 с.л.
  • мента - 5 с.л. прясна
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - 2 ч.л.
  • сол - 1 ½ ч.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - около 300 г гъсто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно голяма купа смесвам агнешкото, бадемите, галетата, 3 с.л. мента, 1 ч.л. кимион на прах, чесън, сол и черен пипер.

Хубаво разбърквам каймата и оформям кюфтенца с диаметър 5 см.

Загрявам олио и запържвам агнешките кюфтенца за 3 минути. Слагам ги да се отцеждат върху кухненска хартия.

В друг тиган задушавам лука, докато омекне. Добавям доматите, останалия кимион, сол и черен пипер. Оставям соса да заври, намалявам котлона, покривам съда и оставям сместа да ври 10 минути.

Добавям кюфтенцата в соса и ги оставям да поврат в него 10 минути.

Накрая добавям мента и сервирам кюфтенцата в доматен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: