Начин на приготвяне
В средно голяма купа смесвам агнешкото, бадемите, галетата, 3 с.л. мента, 1 ч.л. кимион на прах, чесън, сол и черен пипер.
Хубаво разбърквам каймата и оформям кюфтенца с диаметър 5 см.
Загрявам олио и запържвам агнешките кюфтенца за 3 минути. Слагам ги да се отцеждат върху кухненска хартия.
В друг тиган задушавам лука, докато омекне. Добавям доматите, останалия кимион, сол и черен пипер. Оставям соса да заври, намалявам котлона, покривам съда и оставям сместа да ври 10 минути.
Добавям кюфтенцата в соса и ги оставям да поврат в него 10 минути.
Накрая добавям мента и сервирам кюфтенцата в доматен сос.