Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Октопод от кренвирш

Октопод от кренвирш

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575563331
Октопод от кренвирш
Снимка: Диана Андрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Проявете въображение и зарадвайте малките лакомници с вкусен октопод от кренвирш"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 4 бр.
  • черен пипер - на зърна (за очички)
  • лютеница - за гранитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започвам да разрязвам кренвиршите по средата, като оставям 4-5 см. неразрязано. Разразваме го поне на 6 части - така се оформят пипалата на октопода.

Попарвам кренвиршите в тенджера с кипнала вода. От зърната черен пипер правя очичките, а с лютеница или чушка правим устата.

Бързо и ефектно ястие за малките малчугани, които много се впечатляват от октоподчетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: