Начин на приготвяне
В купа чукнете яйцата и ги разбийте добре с вилица. Към тях настържете сиренето и кашкавала на едро ренде и добавете половината чаша газирана вода, разбъркайте.
Поставете корите на плота с широката страна към вас. Поръсете първата кора с 1 с.л. олио и я сгънете на две, като хванете единия по-къс край – към другия. Разпределете 1-2 с.л. от сместа и сгънете кората от двата по-къси края към средата, получавате лента.
Намажете лентата с помощта на четка с газирана вода и навийте на много рехаво руло. Така процедирате с всичките 15 броя кори и ги подредете в намаслена с олио тава.
Намажете баничките със смес от 1 с.л. газирана вода и 1 с.л. олио. Поставете тавата на предварително нагрята на 240 градуса фурна и печете за около 15 минути.
Извадете готовите банички и ги подредете в подходящ съд и поставете късметчетата по начин по който вие предпочитате.
След изваждане на баничките от фурната не се завиват да се задушават, за да останат хрупкави.
Можете да замените олиото с масло.
Коментари