Начин на приготвяне
Картофите се обелват и измиват. Слагат се в тенджера с вода, като водата трябва да ги покрива. Подсоляват се. Слагат се да се варят. Пилешкото се реже на кубченца.
В тиган се слага олио да загрее. Пилешкото се пържи.
Гъбите се измиват и режат на филийки.
В същия тиган от пилешкото се пържат и гъбите.
Когато картофите са сварени, се настъргват на ренде. Получават се кръгли филийки.
В тава се нареждат ред картофи. Поръсват се със сол и черен пипер. Ред пилешко и гъби. Отново ред картофи. Подправят се. Ред пилешко и гъби.
Най-отгоре се завършва с ред картофи. Отново се подправят. Залива се със сметаната. Слага се във фурната да се пече.
Кашкавалът се настъргва. Малко преди да се извади от фурната, се поръсва с кашкавал.
Огретенът се оставя се да се запече до златисто.
Коментари