Яйчена супа с киноа и ечемик

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
752
3k
4k
830
2
10/12/2018
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо249
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • вода - 1.8 л
  • киноа - 5 с.л.
  • ечемичени трици - 10 с.л.
  • яйца - 2 бр. домашни
  • черен пипер - 1 щипка млян
  • картофи - 2 - 3 бр. малки
  • хималайска сол - 1 ч.л. фина
  • шарлан - 1 с.л.
  • семена - 3 щипки микс за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато водата заври, добавяме солта и шарлана. Следват на ситно нарязаните картофи, ечемик и киноата. Варим 15-20 минути и овкусяваме с черния пипер.

Ако е необходимо, добавяме още малко сол. В отделна купичка разбъркваме с виличка 2-те яйца. Бавно ги сипваме в супата, като с другата ръка, разбъркваме супата, така че накрая да се получат яйчени нежни парченца. Варим още 5 минути и можем да кажем, че супата  е готова!

Сипваме по купичките и поръсваме със семената.

Сервираме супата топла и сгряваща! Нежния вкус на киноата се съчетава изключително вкусно с яйцата!

Ечемикът е много полезен за сърцето, а киноата съдържа голямо количество фосфор и растителен протеин!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар