Пълнозърнести крекери с 5 вида семена

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
2k
1
10/12/2018
"Специални пълнозърнести крекери с 5 вида семена, предназначени за хората, които залагат на здравословното хранене "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 755
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - 1 ч.ч.
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • слънчогледови семки - 1/2 к.ч.
  • тиквени семки - 1/2 ч.ч.
  • ленено семе - 4 с.л., смляно
  • сусамови семена - 1/2 к.ч.
  • чиа - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл хладка
  • белтък - за намазване
* мерки и количества
Крекери

Начин на приготвяне

Тези пълнозърнести крекери са едни от най-добрите, които съм опитвала.

Семената в тях придават онзи специфичен аромат, а хрупкавите вкусни крекери са подходящи както пред телевизора, така и в работния офис.

С тях можете да се подкрепите между храненията, като не се тревожите за калориите.

В блендер поставяме семките от тиква, слънчоглед, чиа, сусам и ленено семе. Смиламе ги и ги прехвърляме в купа.

В нея пресяваме брашната и солта.

Разбъркваме добре и прибавяме водата, смесена с лъжичка мед.

Замесваме тесто, което не трябва да лепне.

Ако е необходимо, прибавяме още малко брашно. Поставяме тестото в купа и го оставяме за 30 минути да почине.

Върху набрашнен плот разточваме от него кора, която е с дебелина 0.5 см.

С резец изрязваме форми от тестото.

Подреждаме ги в тава, постлана с хартия за печене. Намазваме ги с разбит белтък, смесен с малко зехтин.

Печем крекерите в предварително загрята фурна на 180 градуса до златиста коричка.

От тази доза изпекох две тави пълнозърнести крекери.

По рецепта от книгата PETER REINHART’S ARTISAN BREADS EVERY DAY

Иноксова купа басан 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Иноксова купа басан 28 см
8.00 лв.
Виж ››

Иноксовата купа е на ваше разположение за всичко - от тесто до салати. Сервирайте или разбъркайте съставките лесно и удобно. Голяма купа басан, която бързо ще намери своето място в кухнята.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
11.12.2018 08:07
Към намазаната кора от тестото с белтък се поръсва ситно настърган пармезан! Извинете за пропуска.
0
0