Пълнозърнести крекери с 5 вида семена

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79623910891
10/12/2018
"Специални пълнозърнести крекери с 5 вида семена, предназначени за хората, които залагат на здравословното хранене "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо824
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - 1 ч.ч.
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • слънчогледови семки - 1/2 к.ч.
  • тиквени семки - 1/2 ч.ч.
  • ленено семе - 4 с.л., смляно
  • сусамови семена - 1/2 к.ч.
  • чиа - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл хладка
  • белтък - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези пълнозърнести крекери са едни от най-добрите, които съм опитвала.

Семената в тях придават онзи специфичен аромат, а хрупкавите вкусни крекери са подходящи както пред телевизора, така и в работния офис.

С тях можете да се подкрепите между храненията, като не се тревожите за калориите.

В блендер поставяме семките от тиква, слънчоглед, чиа, сусам и ленено семе. Смиламе ги и ги прехвърляме в купа.

В нея пресяваме брашната и солта.

Разбъркваме добре и прибавяме водата, смесена с лъжичка мед.

Замесваме тесто, което не трябва да лепне.

Ако е необходимо, прибавяме още малко брашно. Поставяме тестото в купа и го оставяме за 30 минути да почине.

Върху набрашнен плот разточваме от него кора, която е с дебелина 0.5 см.

С резец изрязваме форми от тестото.

Подреждаме ги в тава, постлана с хартия за печене. Намазваме ги с разбит белтък, смесен с малко зехтин.

Печем крекерите в предварително загрята фурна на 180 градуса до златиста коричка.

От тази доза изпекох две тави пълнозърнести крекери.

По рецепта от книгата PETER REINHART’S ARTISAN BREADS EVERY DAY

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
11.12.2018 08:07
Към намазаната кора от тестото с белтък се поръсва ситно настърган пармезан! Извинете за пропуска.
0
0