Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Свински кюфтенца с доматен сос

Свински кюфтенца с доматен сос

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Свински кюфтенца с доматен сос2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Кой да предположи, че тези кюфтенца са толкова сочни, че вече втори път ставаме за допълнително"

Необходими Продукти

  • кайма - ½ кг свинска
  • олио - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • домати - консерва 400 г нарязани
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - ½ ч.л. смлян
  • чубрица - 1 ч.л. градинска
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • сос табаско
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако не е солена каймата, се посолява и омесва с яйцето, галетата, кимиона и по половин лъжичка чубрица и пипер. Оставя се да престои няколко часа.

Лукът се накълцва, а чесънът се нарязва на филийки.

Правят се обли кюфтенца с диаметър около 2 см.

Запържват се за малко в мазнината, като се търкалят непрекъснато.

Добавя се лукът и като замирише на хубаво, се добавят доматите, чесънът, останалите чубрица и пипер, както и сос Табаско на вкус.

Ако е необходимо, кюфтетата със соса се посолява.

Къкри под капак 15 – 20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: