Начин на приготвяне
Разтворете маята в хладката вода, добавете супена лъжица захар и оставете да се активира.
Разбийте яйцата с киселото мляко. Добавете олиото и прясното мляко. Добавете щипка сол към брашното, оформете кладенче и прибавете маята. Разбъркайте и поетапно добавете яйчената смес.
Замесете на гладко и еластично тесто. Поставете в дълбока купа, покрийте с прозрачно фолио и оставете тестото да втаса за половин час. Натрошене сиренето.
Когато тестото удвои обема си, премесете повторно и прибавете сиренето с омесване. Оформете еднакви топчици и ги подредете една до друга в тавата. Намажете с жълтък.
Оставете питата да втаса повторно до удвояване на обема. Изпечете на 180 градуса за час.