Свински котлети с ябълков сайдер

20/12/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър2475
"Уникална комбинация, която ще ви плени с плътен вкус и неустоим аромат "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо497
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете лука на филийки и наситнете чесъна.

Обезкостете свинските котлети и почистете ципите. Направете разрези по линията на костта, за да не се свие месото при готвене. Овкусете със сол и черен пипер. Загрейте олио в тигана и запечатайте пържолите за по 4-5 минути от всяка страна.

Обелете ябълките и ги нарежете на уеджиси. Извадете котлетите от тигана. В същия тиган добавете още една супена лъжица мазнина и задушете вътре лука и чесъна за 2-3 минути. След това добавете и ябълките в тигана.

Нарежете маточината на финни лентички и прибавете. Когато зеленчуците поомекнат, върнете котлетите в тигана. Налейте сайдера. Оставете алкохолът да се изпари и течността да се редуцира. На финала добавете маслото, за да направите сайдеровия сос по-плътен. Гответе ястието за още 5-6 минути и сервирайте.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар