Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети с ябълков сайдер

Свински котлети с ябълков сайдер

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Свински котлети с ябълков сайдер
Снимка: Храна за Душата
1 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Уникална комбинация, която ще ви плени с плътен вкус и неустоим аромат"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 3 - 4 бр.
  • ябълков сайдер - 330 мл
  • ябълки - 3 - 4 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • маточина - 2 - 3 стръка
  • масло - 50 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на филийки и наситнете чесъна.

Обезкостете свинските котлети и почистете ципите. Направете разрези по линията на костта, за да не се свие месото при готвене. Овкусете със сол и черен пипер. Загрейте олио в тигана и запечатайте пържолите за по 4-5 минути от всяка страна.

Обелете ябълките и ги нарежете на уеджиси. Извадете котлетите от тигана. В същия тиган добавете още една супена лъжица мазнина и задушете вътре лука и чесъна за 2-3 минути. След това добавете и ябълките в тигана.

Нарежете маточината на финни лентички и прибавете. Когато зеленчуците поомекнат, върнете котлетите в тигана. Налейте сайдера. Оставете алкохолът да се изпари и течността да се редуцира. На финала добавете маслото, за да направите сайдеровия сос по-плътен. Гответе ястието за още 5-6 минути и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: