Начин на приготвяне
Нарежете лука на филийки и наситнете чесъна.
Обезкостете свинските котлети и почистете ципите. Направете разрези по линията на костта, за да не се свие месото при готвене. Овкусете със сол и черен пипер. Загрейте олио в тигана и запечатайте пържолите за по 4-5 минути от всяка страна.
Обелете ябълките и ги нарежете на уеджиси. Извадете котлетите от тигана. В същия тиган добавете още една супена лъжица мазнина и задушете вътре лука и чесъна за 2-3 минути. След това добавете и ябълките в тигана.
Нарежете маточината на финни лентички и прибавете. Когато зеленчуците поомекнат, върнете котлетите в тигана. Налейте сайдера. Оставете алкохолът да се изпари и течността да се редуцира. На финала добавете маслото, за да направите сайдеровия сос по-плътен. Гответе ястието за още 5-6 минути и сервирайте.