Начин на приготвяне
Почистете и измийте бутчетата, поръсете със черен и червен пипер на вкус, натрийте ги добре със тях.
Всяко бутче завийте със зелев лист и ги подредете в тавичка, налейте 0. 5 ч.ч. зелев сок и още толкова вода. Поставете върху тях по едно малко кубче масло и завийте тавата с алуминиево фолио.
Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за 1 час, след което премахнете фолиото и ги запичате до лек златист загар.
Извадете тавата и отцедете соса в тенджера, добавете 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. зелев сок, поставете на котлона.
Отделно разтворете брашното с малко студена вода на гладка каша и сипете на тънка струя при соса, варите до завирането и сгъстяването му, залейте бутчетата със соса.
Разтопете и запържете останалото масло с малко червен пипер, преди сервиране полейте с лъжица всяка порция с маслената смес.