Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Завити пилешки бутчета с чуден сос

Завити пилешки бутчета с чуден сос

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Завити пилешки бутчета с чуден сос
Снимка: Мария Симова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Бутчетата първо се завиват, после се хапват, това е правилният начин за консумацията им"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • кисело зеле - 8 бр. листа
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • зелев сок - 1 ½ ч.ч.
  • вода - 2 ½ ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте бутчетата, поръсете със черен и червен пипер на вкус, натрийте ги добре със тях.

Всяко бутче завийте със зелев лист и ги подредете в тавичка, налейте 0. 5 ч.ч. зелев сок и още толкова вода. Поставете върху тях по едно малко кубче масло и завийте тавата с алуминиево фолио.

Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за 1 час, след което премахнете фолиото и ги запичате до лек златист загар.

Извадете тавата и отцедете соса в тенджера, добавете 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. зелев сок, поставете на котлона.

Отделно разтворете брашното с малко студена вода на гладка каша и сипете на тънка струя при соса, варите до завирането и сгъстяването му, залейте бутчетата със соса.

Разтопете и запържете останалото масло с малко червен пипер, преди сервиране полейте с лъжица всяка порция с маслената смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: