Свински пържоли с гъби, праз и колбас

13/12/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882818
"Пържолите са най-вкусни, когато са в компанията на гъби и праз - не го знаехте, нали "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 697
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на пържоли - средно дебели. Всяка се поръсва със сол и черен пипер. Празът се почиства и нарязва на ситно, гъбите се отцеждат добре, наденицата на полумесеци.

В загрят тиган с олио се запържва месото от двете страни, докато се зачерви почти до готовност.

Добавя се наденицата да се запържи, а после и празът. Поръсваме с малко сол и готвим 3-4 минути да омекне.

Добавят се и гъбите, овкусяваме с подправки и наливаме бялото вино. Готви се на тих огън, докато изври течността и остане на мазнина.

Сервирме порция месо с гъби, праз и парчета наденица. Сипете си и чаша вино и хапнете с кеф!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар