Калпазанска торта

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
83
332
286
150
2
13/12/2018
"Добрите деца получават похвали, а по-палавите - вкусна калпазанска торта "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 231
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата, млякото, захарта и олиото се разбиват, докато захарта се разтвори. Прибавят се содата, бакпулверът, брашното и се бърка до получаване на каша.

Накрая ссе добавят смлените орехи и сместа се изсипва във форма за торта, намазнена и набрашнена, и тортата се пече в загрята на 180 градуса фурна за около час.

Готовата калпазанска торта се изважда в поднос и се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар