Калпазанска торта

Калпазанска торта
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
13/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Добрите деца получават похвали, а по-палавите - вкусна калпазанска торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 каф. чаша
  • орехи - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата, млякото, захарта и олиото се разбиват, докато захарта се разтвори. Прибавят се содата, бакпулверът, брашното и се бърка до получаване на каша.

Накрая ссе добавят смлените орехи и сместа се изсипва във форма за торта, намазнена и набрашнена, и тортата се пече в загрята на 180 градуса фурна за около час.

Готовата калпазанска торта се изважда в поднос и се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: