Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с праз и сухи чушки

Свинско с праз и сухи чушки

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Свинско с праз и сухи чушки
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Класическа комбинация с обичан от всички вкус, точно като от кухнята на баба"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 450 г
  • праз - 3 бр. /средни/
  • сухи чушки - 3 бр.
  • ориз - 1 к.ч. /100г/
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо нарязвате на жулиени или на кубчета. Запържвате го в тиган до готовност.

Прибавяте около половин кафена чаша топла вода. Добавяте и сухите чушки - накъсани на дребно.

Похлувате тигана с капак и оставяте месото с чушките да се задушава - до изпаряване на водата. През това време измивате и нарязвате праза на средни парчета.

Когато месото е готово и е само на мазнина добавяте праза. Прибавяте солта и черния пипер и пържете до достатъчното омекване на праза.

Сварявате ориза в 3 к.ч. вода. Овкусявате го с универсалната подправка и чесъна на прах.

В чиния разпределяте като венец готовия ориз, а в средата слагате от месото с праза. Сервирате топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: