Сос за пържени кюфтета

15/12/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру221085280317
"И за соса рецептата ще дадем, и за кюфтетата, вие само ни поканете да опитаме как са се получили след това "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо613
  • Преглеждания за месеца189
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържените кюфтета най добре се съчетават с доматен сос. Нарязва се ситно една глава лук, скилидки чесън и ако имате, настържете един морков.

Каймата се омесва с втората глава лук, подправки, накиснат и отцеден хляб и вода. Оформят се кюфтенца и се пържат в тиган с загрято олио.

Изваждат се в чиния. В същата мазнина се запържва нарязан лук, чесън и настърган морков, докато омекнат.

Доматите се нарязват на ситно, като ципата се отделя и сипваме с течността в тигана. Овкусява се със сол, захар, черен пипер и накрая листа дафинов лист.

Готви се на тих огън докато водата изври и остане на мазнина, като се разбърква от време на време.

Сваляме от котлона и поръсваме с нарязан магданоз. Може да сервирате пържени кюфтенца с доматен сос. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар