Nussecken - малка шоколадова паста с много ядки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
995
8k
3k
3k
1
10/06/2020
"Колкото една хапка, но каква хапка - чисто шоколадово удоволствие, придружено с много хрупкави ядки "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 300
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пасти

Начин на приготвяне

Фурна - 160 градуса.

Квадратна форма 30/30 с падащо дъно (или да се ползва метален ограничител), покрита с хартия, така че да е застъпена хартията и да има и по-висок борд на стените на формата.

За борда си изрязах ленти от хартия за печене, поставих ги, като ги залепих с малко тесто, за да не се движат, и захванах с телбод, след това внимателно отстраних хартията.

С миксер с приставката за тесто се замесва тесто от продуктите по рецептата за Nussecken. Разстила се в тавата/формата, покрита с хартията, както съм посочила по-горе. Това е важно, защото може да протече по време на печенето, а е и по-лесно изваждането му и да се нареже на съответните форми.

Добре е да се ползва метален ограничител за тестото с размер 30/30 см. Немския сладкиш го приготвих в квадратна форма 26/26 см, поради това че нямах толкова голям размер и съответно блатът стана по-висок от показаното по рецепта.

Отгоре се изравнява с палетна къса шпатула с ъгъл и се намазва тънко с мармалад. Оставя се настрана.

В тенджера се изсипва водата, маслото и захарта, на умерен котлон. Оставя се да заври, след което се добавя канелата, ванилията и всички ядки. Разбърква се много хубаво. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади, след което се разпределя върху тестото, върху мармалада. Изравнява се.

Пече се на 160 градуса за 50 мин.

Формата се изважда, отстранява се ограничителят и се оставя да се охлади, но не съвсем, за да може да се нареже на триъгълници. Ако изстине напълно, ще е трудно срязването на парчетата.

Разтопява се шоколадът с олиото. Всяка страна на триъгълниците се потопява в шоколад, отцеждат се и се поставят върху хартия за печене, да стегне. Охлаждат се напълно и се прибират в кутия/стъклен буркан.

Шоколадовите пастички имат дълъг срок на годност, около 2-3 седмици, при правилно съхранение на хладно място.

Източник: fedorscka.blogspot.com

Размера на триъгълниците е по желание. Моите парчета малка шоколадова паста с много ядки в основата си бяха с дължина 5 см. По рецепта ядките са основно от орехи и бадеми, но прецених че добавка от 100 г солено кашу ще придаде приятен солен акцент на сладкиша и се получи много добра комбинация.

Изискана стъклена фруктиера Tandis - 26 см-16%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Изискана стъклена фруктиера Tandis - 26 см
7.50 лв.
6.30 лв.
Виж ››

Чудесен аксесоар, стилен подарък или просто практична стъклена фруктиера - изборът оставяме на вас, ние гарантираме за качеството.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар