Начин на приготвяне
Пресейте брашното, заедно с едно пакетче суха мая и една щипка сол. Оформете го като кладенче и в него сипете маслото, което трябва да е меко и прясното мляко. Разбийте яйцата в купа с тел, заедно със захарта, като добавите и ванилената захар. Прибавете ги към брашното.
Замесете от продуктите гладко тесто и го оставете за 10-на минути да си почине. Нарежете през това време локума от една кутийка. От едно кубче, срязано по дължината, се получават 4 пръчици.
Поръсете брашно върху плота и разточете тестото, отгоре също леко поръсено с брашно, на тънка кора 2-3 мм. Нарежете кората на ленти, широки 5-6 см. В единия край на лентата поставете локум, а ако парченцето не стига до края на тестото, допълнете с още малко кубче локум.
Завийте един оборот да се получи пуричка. Срежете с ножа, там, където тестото се застъпва. Подредете пуричките в тава върху готварска хартия.
През това време включете фурната да загрява.
Изпечете пуричките с локум за 10-на минути на 200 градуса или докато леко порозовеят.
Още топли, подредете в чиния пуричките и ги поръсете с пудра захар, смесена с едно прахче ванилия.