Крехки пуешки котлети на фурна

15/12/2018
"Крехки са, но също така са и божествено вкусни - а с вече може да си ги приготвите и сами "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 917
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата46
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете лука на едро. Натъракайте месото с черен пипер и подредете в тавичка, заедно с парченцата лук. Залейте със зехтина, брендито и лимоновия сок.

2. Оставете месото в хладилник да престои 3-4 часа, след това извадете за 30 минути на стайна температура.

3. Загрейте фурната на 200 градуса. В тавичката при месото налейте бульона и посолете. Свежите стръкове кориандър разположете най - отгоре.

4. Завийте с алуминиево фолио и печете 20 минути, след това премахнете фолиото и оставете месото да придобие лек загар, без да прекалявате, за да не изсъхне, а остане крехко.

5. Поднесете пуешките котлети топли с гарнитура от картофки.

Добър апетит!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Даяна Николова
Това наистина стана много вкусно!
1
0