Маслено тесто за дребни сладки

17/12/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8854973266
"Първи стъпки в сладкарството или как да приготвим лесно универсално маслено тесто за дребни сладки "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
30 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60 141
  • Преглеждания за месеца15249
  • Преглеждания за седмицата3588
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена30

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пресейте брашното с бакпулвера в купа и към него добавете захарта и маслото на парченца. Чукнете яйцето с щипка сол, започнете да бъркате с пръсти или с миксер с приставки за тесто.

2. Първоначално ще се образуват трохи, които впоследствие от месенето ще се сплотят в гладко, но леко ронливо маслено тесто.

3. Полученото тесто е идеално за всякакви бисквити и сладки, които може да оформяте според вкуса си или случая.

Може да приготвите веднага, като късате топчета и ги сплесквате. Подреждайте в тавичка. покрита с хартия за печене. на разстояние едно от друго.

-Ако желаете да изрежете формички трябва да завиете тестото в стреч фолио и да го приберете в хладилник за 1 час. Така ще стегне и разточването ще е по-лесно.

Печете сладките на 180 градуса за около 15 минути. Зависи от големината и дебелината, която сте придали на вашите бисквитки или сладки, затова ги наблюдавайте и щом замиришат приятно и лекичко започват да потъмняват ги извадете от фурната.

* От посоченото количество продукти се получават две тавички от стандартните на всяка фурна!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Теодора Мещерова
И аз вчера правих масленки за една поръчка. Твоите са страхотни
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв