Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Кюфтета от карфиол и синьо сирене

Кюфтета от карфиол и синьо сирене

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Кюфтета от карфиол и синьо сирене
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Единственото, което липсва на тази рецепта, е бутилка добре изстудено вино и получавате перфектното ястие"

Необходими Продукти

  • карфиол - 2 средни глави
  • рокфор - 50 г
  • чесън - 1 скилидка
  • кориандър - 3 - 4 листа
  • сладка сметана - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1/ 2 ч.ч.
  • едра сол - 1 к.л.
  • подправки - на вкус
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се почиства, измива, разделя се на букетчета, слага се в тенджера и се покрива със студена вода. Добавя се едрата сол, довежда се до кипване и се вари около 15 минути до омекване, след което се отцежда.

В блендер или ръчно, пасираме карфиола, като добавяме едно по едно яйцата, брашното натрошеното сирене Рокфор, настъргания чесън и другите съставки, с изключение на зехтина. Подправя се с желани подправки, сол и черен пипер.

Загрейте тиган със зехтин на дълбочина от половин см на средна температура.

С помощта на лъжица се взима по малко от сместа и се пуска в сгорещения зехтин. Кюфтетата се притискат леко за да станат по-плоски.

Запържете по 2-3 минути от всяка страна и след това се прехвърлят върху абсорбираща хартия.

Сервирайте зеленчуковите кюфтета с кисело мляко или козе сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: