Начин на приготвяне
Карфиолът се почиства, измива, разделя се на букетчета, слага се в тенджера и се покрива със студена вода. Добавя се едрата сол, довежда се до кипване и се вари около 15 минути до омекване, след което се отцежда.
В блендер или ръчно, пасираме карфиола, като добавяме едно по едно яйцата, брашното натрошеното сирене Рокфор, настъргания чесън и другите съставки, с изключение на зехтина. Подправя се с желани подправки, сол и черен пипер.
Загрейте тиган със зехтин на дълбочина от половин см на средна температура.
С помощта на лъжица се взима по малко от сместа и се пуска в сгорещения зехтин. Кюфтетата се притискат леко за да станат по-плоски.
Запържете по 2-3 минути от всяка страна и след това се прехвърлят върху абсорбираща хартия.
Сервирайте зеленчуковите кюфтета с кисело мляко или козе сирене.